''KALBİMİZ AYNI ATIYOR'' PROJESİ KAPSAMINDA OKULUMUZ ZİYARET EDİLDİ.

''KALBİMİZ AYNI ATIYOR'' PROJESİ KAPSAMINDA OKULUMUZ ZİYARET EDİLDİ.

İlçe Kaymakamlığımız tarafından desteklenen "Kalbimiz Aynı Atıyor" projesi kapsamında İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alev AKDOĞAN KAYMAZ ileproje koordinatörü Ege SAKİN ve Gölbaşı Devlet Hastanesinde görev yapan gönüllü doktorlarımız Mustafa Mert AKIN ile Ziya DOLAŞ ilçemiz köy ve kasaba ilkokullarımızı ziyaret etti.

Proje kapsamında çocuklarımıza hem "Veterinerlik" ve "Doktorluk" meslekleri hakkında bilgi verildi.

Özellikle hayvan sevgisi hem de hayvanların da insanlar gibi dünya üzerinde yaşayan bir canlı olduğu konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla çocuklarımıza stetoskop hediye edilerek öncelikle öğrencilerimiz kendi kalplerini, sonra arkadaşlarının kalp atışlarını dinledi. Ardından sınıf ortamına getirilen kedi, köpek ve kuzuların kalp atışları dinlenilerek insanlar ve hayvanların aynı şekilde kalp atışına sahip olduğu uygulamalı olarak gösterildi.

İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alev AKDOĞAN KAYMAZ: "Dünya üzerinde insanlar, hayvanlar ve diğer canlılar hep beraber yaşamaktalar. Bu nedenle çevremizde gördüğümüz kedi, köpek ve kuzu gibi hayvanları gördüğümüzde kötü davranmayalım, onlarında bir canlı olduğunu ve kalbimizin onlarla aynı attığını unutmayalım." dedi.

Proje kapsamında Gölbaşı ilçesinin tüm köy okulları gezilerek uygulamalı bilgilendirme yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ali Şeyh ÖZDEMİR: " Kalbimiz Aynı Atıyor Projesinin ilçemiz köy okulları öğrencilerimizde uygulanmasını sağlayan Kaymakamımız Sayın İhsan AYRANCI'ya, İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alev AKDOĞAN KAYMAZ ile proje koordinatörü Ege SAKİN ve Gölbaşı Devlet Hastanesinde görev yapan gönüllü doktorlarımız Mustafa Mert AKIN ile Ziya DOLAŞ'a teşekkür ederim." dedi.

03.06.2022 259

03-06-2022